Primaria Capitalei vrea sa recupereze tot parcul Bordei

Data publicarii: 18-03-2008 | Politica

Primarul General, Adriean Videanu, a declarat, luni, ca va propune un nou schimb de terenuri prin care municipalitatea sa recupereze alti 5.000 mp din Parcul Bordei, dupa ce, in urma unei tranzactii efectuate sambata, a obtinut de la Costica Constanda o suprafata de 28.000 mp.

Primarul Capitalei spune ca modalitatea va fi aceeasi ca si in cazul celor 28.000 mp din parc, schimbati pe un teren echivalent din Satul Francez. Daca nu se va reusi schimbul de terenuri, municipalitatea va incerca sa cumpere terenul respectiv. "Poate ca Videanu are bunavointa, dar este greu de crezut ca actualii proprietari vor schimba o proprietate sigura pe ceva care nu e sigur. Nu stiu de unde ar avea municipalitatea teren la schimb, iar terenul respectiv ar trebui sa nu fie revendicat" a declarat omul de afaceri Costica Constanda. Acesta a precizat ca a vandut terenul dorit in urma cu doi ani terenul dorit acum de municipalitate, cu suprafata de 5.000 mp.

In privinta Parcului Bordei, Adriean Videanu a declarat ca va urma intabularea celor 28.000 mp de teren, care apartineau pana sambata omului de afaceri Costel Constanda.. "Vor urma, de marti, inceperea lucrarilor de amenajare a parcului, primele alei pietonale urmand sa fie gata la sfarsitul lunii mai", a precizat primarul general al Capitalei.

Pe de alta parte, Costica Constanda, a declarat vineri ca, din punctul sau de vedere, semnarea la notariat a actului pentru schimbul de terenuri dintre el si municipalitate, prin care ar urma sa primeasca de la Primaria Capitalei 28.000 mp de teren in Satul Francez, pentru suprafata echivalenta pe care o detine in parcul Bordei, ar rezolva toate problemele. "Sincer, as prefera suprafata din Satul Francez, pentru ca aici sunt sigur ca nu vor fi revendicari", a  spus omul de afaceri.

Schimbul de terenuri, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe data de 18 ianuarie, a fost intarziat pana acum, sustine Videanu, din pricina Primariei sectorului 1, care a refuzat sa elibereze certificatul de urbanism. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca nu a eliberat certificatul pentru ca nu era necesar din punct de vedere legal si ca schimbul de terenuri se poate face printr-un simplu act notarial.

Edilul Capitalei a mai precizat ca, daca actul notarial va fi atacat in instanta si va fi considerat fara valoare legala, il va chema in judecata pe primarul sectorului 1. "Daca actul notarial nu va fi valabil in instanta, schimbul de terenuri se va anula si voi porni proces impotriva primarului Chiliman", a precizat Videanu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: