550.000 de euro pentru o casa fara infrastructura in Pipera

Data publicarii: 18-03-2008 | Imobiliare

In Pipera are loc un fenomen imobiliar inexplicabil, noteaza Gandul. Desi nu au canalizare, apa curenta sau o retea electrica dezvoltata, locuintele de aici sunt printre cele mai scumpe din Capitala. Bucurestenii care au vrut sa scape de traficul infernal asteapta pana la doua ore doar pentru a intra in Bucuresti.

"Eu cred ca este foarte mult snobism in povestea asta. Cand au fost inundatii in 2005 toti au avut de suferit, deoarece numai cei de la Iancu Nicolae aveau canalizare", a declarat pentru Gandul Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Cu toate aceste neajunsuri, anul trecut pretul terenurilor din Pipera a crescut in medie cu 25%, iar in unele zone preturile au inregistrat cresteri cu mult peste medie, de aproape 50% potrivit datelor ARAI.

Astfel, un metru patrat de teren in spatele Scolii Americane costa anul trecut intre 150 si 200 de euro, iar acum preturile au ajuns la 300 - 400 de euro pe metru patrat. In cazul in care un investitor este interesat de aceasta zona, pretul poate urca si la 500 de euro pe metru patrat. O alta zona unde s-au inregistrat cresteri mai mari decat media, este zona Golfului, vis-a- vis de Scoala Americana unde un metru patrat de teren este de 500 - 550 de euro, fata de 300 de euro cat era acum un an. "Aceasta crestere este explicata de faptul ca in zona s-a facut un PUZ (plan urbansitic zonal), iar zona este foarte solicitata. Un metru patrat in zona Iancu Nicolae care acum un an avea un pret de 800 de euro, acum a ajuns la 900 - 1.000 de euro si chiar mai mare, de 1.300 de euro, daca in zona apare un ansamblu rezidential", spune Zilisteanu.

Integral in Gandul