Visa si Mastercard sunt afectate de o frauda importanta in Indonezia

Data publicarii: 18-03-2008 | International

Companiile emitente de carti de credit Mastercard si Visa au anuntat marti ca sunt victime ale unei fraude importante in Indonezia, fara a confirma daca aceasta depaseste trei miliarde dolari, conform estimarilor politiei indoneziene, informeaza AFP.

"Mastercard coopereaza cu autoritatile privind o afacere de contrafacere de carti de credit in Indonezia", a precizat un comunicat remis agentiei AFP de catre Barry Wong, inalt responsabil al Mastercard Asia-Pacific, insarcinat cu operatiunile de securitate.

"Nu putem dezvalui detalii specifice legate de acest incident sau sa oferim comentarii in acest sens. Tot ce putem confirma este ca Mastercard a informat rapid bancile privind numerele de cont potential compromise", a adaugat Wong.

Visa a confirmat ancheta politieneasca.

"Suma totala a fraudei nu este inca cunoscuta", a declarat compania, intr-un comunicat.

"Informatiile legate de posesorii de carduri nu au fost furate din bazele de date ale Visa", a adaugat grupul.

Politia indoneziana a anuntat saptamana trecuta ca a dezmembrat o retea de falsificatori de carduri bancare care au distribuit circa 7.000 de astfel de carduri in Indonezia incepand cu anul 2002.

Conform purtatorului de cuvant al politiei indoneziene, Abubakar Nataprawira, pierderile s-ar ridica la aproximativ 30 mii de miliarde rupii (3,3 miliarde dolari), scrie Reuters.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: