Cele mai scumpe orase din lume: Oslo, Copenhaga si Londra
Data publicarii: 19-03-2008 | DiverseOslo, Copenhaga si Londra sunt in continuare cele mai scumpe orase din lume, iar cea mai mare putere de cumparare este in Elvetia, in orasele Zurich si Geneva, arata un studiu al bancii elvetiene UBS efectuat pe un esantion de 71 de orase din lume in 2006 si publicat marti, scrie AFP.
In conformitate cu rezultatele anchetei despre preturi si salarii, orasul Dublin - care in 2005 se situa pe locul 13 intr-un clasament al celor mai scumpe orase din lume - a urcat pana pe locul al patrulea, devansand Zurich, Stockholm, Helsinki si Geneva.
Daca sunt incluse chiriile, clasamentul celor mai scumpe orase din lume va arata insa foarte diferit. Astfel, New York - situat fara chirii pe locul 17 - ar trece pe locul al cincilea, dupa Londra, Oslo, Dublin si Copenhaga. In ambele situatii, Paris se situeaza pe locul al noualea.
Cele mai mari salarii brute se platesc in Copenhaga, capitala Danemarcei fiind urmata de Oslo, Zurich, Geneva si Dublin.
Din punctul de vedere al salariilor nete, insa, dupa deducerea impozitelor si a contributiilor sociale, in fruntea clasamentului se afla orasul Zurich, urmat de Dublin, Oslo, Geneva, Luxemburg si Copenhaga.
Daca se compara venitul disponibil cu preturile pentru a evalua puterea de cumparare, atunci salariatii din Zurich, Geneva, Dublin si Luxemburg sunt cei care pot cumpara cel mai mult.
"O ora de munca la Dublin genereaza o putere de cumparare cu aproape 28% mai mare decat la Amsterdam, daca nu tinem seama de chirii", observa studiul citat de AFP.
Daca sunt incluse chiriile, puterea de cumparare neta cea mai mare este la Zurich, Geneva, Luxemburg, Berlin, Dublin si Frankfurt. Aceste orase sunt urmate in clasament de Auckland, Los Angeles, Munchen, Oslo, Helsinki si Sydney.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Birourile viitorului: colaborare, energie și atragerea talentelor, cu un grad de ocupare ideal intre 50% și 85%
- Schneider Electric a încheiat primul trimestru cu realizări importante în materie de sustenabilitate
- Leul se prăbușește pentru a treia zi consecutiv: Euro atinge un nou maxim istoric de 5.1222 lei.
- Opinie Deloitte: Reglementarile se schimba, provocarile de business raman. Sustenabilitatea, dincolo de obligatiile de raportare, ca solutie de crestere pe termen lung
- Sales Partner, startup de digitalizare a operațiunilor dealerilor auto, vizează o finanțare de un milion de euro pentru extindere în Europa și dezvoltarea tehnologiei
- Studiu EY: Creșterea cererii de energie din partea companiilor creează noi provocări, dar și o mare oportunitate pentru furnizori
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini