Vanghelie care este... primar in Bucuresti!?!

Data publicarii: 21-03-2008 | Politica

Decizia luata de Mircea Geoana de a-l propune pe Marian Vanghelie drept candidatul PSD la Primaria Bucuresti a survenit unei intalniri pe care cei doi au avut-o zilele trecute, in cadrul careia primarul de la 5 i-ar fi cerut liderului PSD sa ia o hotarare rapid si sa-l anunte cine intra in cursa.

Potrivit unor surse din PSD, Vanghelie i-ar fi spus zilele trecute lui Mircea Geoana ca trebuie sa-l anunte cat mai repede, adica pana saptamana viitoare, care este candidatul la Bucuresti pentru a sti cum sa pregateasca organizatia si a planifica actiunile de campanie.


Verbul a fi, o problema reala

Desi Vanghelie a aratat ca nu l-ar deranja nici varianta candidaturii lui Sorin Oprescu, i-ar fi cerut liderului PSD sa-i spuna in fata de ce nu este potrivit sa reprezinte PSD. El ar fi sugerat in plus ca, desi exista unii lideri influenti care nu-l sustin precum Ion Iliescu sau Adrian Nastase, pana la urma tot sustinerea din partea organizatiei va face diferenta in campanie.

Aceleasi surse au precizat ca miercuri seara, inainte de intalnirea de campanie, Geoana i-ar fi chemat  la el acasa pe greii din partid, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si le-ar fi spus ca il va sustine pe Vanghelie la primarie. Geoana ar fi obtinut acceptul acestora.

Lideri ai PSD sustin ca Vanghelie si-ar fi reluat argumentele si joi, in cadrul sedintei de campanie cu organizatiile bucurestene convocate de Miron Mitrea. "Trebuie sa-mi spuneti daca ma vreti", i-ar fi spus liderul PSD Bucuresti lui Geoana, in favoarea lui pledand si sefii de sector si chiar Mitrea. Acesta din urma a spus ca Vanghelie este un lider muncitor, capabil sa mobilizeze mai bine activul de partid si ca, din aceste cauze ar putea avea sanse mai mari ca Oprescu. "Daca asta a decis organizatia, atunci tu esti candidatul", ar fi raspuns Geoana, care i-a si promis lui Vanghelie ca va anunta chiar el presa de aceasta decizie, lucru pe care l-a si facut.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat joi ca Marian Vanghelie va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei. Sorin Oprescu, un alt social-democrat, cotat in sondajele interne cu prima sansa pentru postul de edil-sef, ar putea candida ca independent, potrivit lui Mircea Geoana, insa senatorul a negat ca ar fi discutat cu liderii partidului posibilitatea candidaturii sale ca independent la Primaria Capitalei si a spus ca nu stie de unde a aparut aceasta idee. Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, a declarat tot joi ca este convins ca Sorin Oprescu il va sprijini in alegeri, iar senatorul va fi propus pentru alte functii cum ar fi aceea de ministru al sanatatii.

Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, a declarat, la finalul sedintei ca, daca Oprescu va candida ca independent, "probabil" va trebui sa plece din partid.

Potrivit Statutului, candidaturile la alegeri, locale si parlamentare, se stabilesc de organizatii. Cei propusi pentru primariile marilor orase, Consilii Judetene, si Parlament trebuie validati de Comitetul Executiv.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: