Asigurare de viata, pensie privata sau fond de investitii?

Data publicarii: 21-03-2008 | Finante-Banci

Care plasament poate da cele mai bune rezultate: o pensie la un fond privat, o asigurare de viata sau achizitionarea de unitati la fondurile de investitii? Alternativele intre cele trei tipuri de plasamente isi gasesc un raspuns in functie de gradul de risc dorit de investitor, noteaza Adevarul.

Alegerile de acest tip se pot face doar in functie de perioada in care investitorul doreste sa obtina primele rezultate. Poti sa risti mult pe termen scurt si sa castigi sau, la fel de bine, o investitie putin riscanta, pe termen lung, se poate dovedi total neinspirata.

Specialistii nu pot da un raspuns transant atunci cand un investitor vrea sa afle ce tip de plasament i se potriveste.

"Plasamentele trebuie sa fie recomandate in functie de profilul investitorului, de tolerenta lui la risc, de timpul pe care il aloca investitiilor sale", explica Dan Nicu, director general al BRD Asset Management. Alegerea intre o asigurare de viata, o pensie privata sau un fond de investitii trebuie facuta in functie de planificarea si prioritatea obiectivelor personale ale fiecaruia. Cele trei produse raspund, in opinia lui Mihail Ion, presedinte al Raffeisen Asset Management, unor nevoi de protectie diferita.

Asigurarea de viata are ca scop principal protejarea de un eventual eveniment negativ (deces, accident), pe cand pensia facultativa vizeaza in principal suplimentarea sumei primite la iesirea din campul muncii.

"Fondurile mutuale au o componenta investitionala ridicata, fiind destinate cresterii activelor personale pe termen mediu si lung", spune Eugen Voicu, CEO Aviva Pensii & Certinvest.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: