Mozilla a anuntat lansarea versiunii a treia a browserului Firefox

Data publicarii: 21-03-2008 | IT&C

O noua versiunea a browserului Firefox, produs de Mozilla, poate fi descarcata de utilizatori, aceasta beneficiind de imbunatatiri a securitatii si a utilizarii memoriei, Mozilla incercand prin aceasta lansare sa concureze cu browserul Internet Explorer, produs de Microsoft, informeaza Reuters.

Creatorii browserului au declarat pentru Reuters ca cea mai recenta versiune a acestuia, Firefox 3, este gata si poate fi descarcata, dupa mai multe luni de dezvoltare.

Pana in acest moment, compania a descurajat utilizatorii sa treaca la versiunea Firefox 2, ce a fost lansata in octombrie 2006.

"In multe feluri, Firefox 3 este mult mai stabil decat orice alt browser existent pe piata", a declarat vice-presedintele diviziei de inginerie a Mozilla Corp, Mike Schroepfer, intr-un interviu.

Principalii rivali ai Firefox sunt Internet Explorer, produs de Microsoft, si Safari, produs de Apple.

Versiunea finala a Firefox 3 va fi lansata la sfarsitul lunii iunie, a adaugat Schroepfer.

Mozilla concureaza direct cu Microsoft, care a lansat o versiune experimentala a Internet Explorer 8, la Las Vegas, in urma cu o luna, gigantul informational incercand sa isi sporeasca prezenta pe internet prin incercarea de achizitie a grupului Yahoo Inc.

NewsIn