Google nu mai poate folosi brandul Gmail in Europa

Data publicarii: 22-03-2008 | Media

Pentru ca un german a lansat inaintea companiei lui Larry Page un serviciu de e-mail cu acest nume, gigantul american va trebui sa se multumeasca cu denumirea Google Mail.

Agentia europeana pentru inregistrarea si reglementarea marcilor a obligat Gmail sa se tina departe de intregul cuprins al Uniunii Europene. Oficiul a respins deja apelul facut de Google la sfirsitul lui februarie, relateaza CNET News. Potrivit acestuia, denumirea utilizata de Google este prea asemanatoare marcii Gmail, detinuta de omul de afaceri german Daniel Giersch, care si-a botezat astfel un serviciu de posta electronic si care reprezinta o prescurtare pentru Giersch mail.

"Se poate ajunge in acest fel la o confuzie", a fost argumentul institutiei europeane, insa, cu toate acestea, reprezentantii Google din SUA nu au comentat in vreun fel decizia luata peste Atlantic.

Un purtator de cuvint al companiei in Europa, Kay Oberbeck, a recunoscut, totusi, pentru Bloomberg ca Google este dezamagit de decizia luata, insa nu a explicat daca vor face apel.

Google si-a schimbat deja numele serviciului in Germania si Elvetia dupa ce a pierdut procesul intentat de Giersch. Din cauza unei plingeri similare, Google Mail a devenit denumirea oficiala pe care serviciul a adoptat-o si in Marea Britanie.

Cotidianul