Sotii de bosi PNL, in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Data publicarii: 24-03-2008 | Politica

Schema de personal a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a imbogatit, in ultimii 3 ani de guvernare liberala, cu patru neveste ale unor liberali "de forta", noteaza Gandul. E vorba de Laura Atanasiu, sotia presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, sotia presedintelui ANAF, Daniel Chitoiu, Dana Motreanu, sotia deputatului PNL Dan Motreanu (ex-ministru al Agriculturii), si sotia deputatului PNL George Scutaru. Cele patru doamne nu au statut de functionari publici si au fost angajate prin concurs, conform competentelor, dupa cum explica Florin Roman, secretarul general al CSA. Domnul Roman, fost jurnalist, actualmente membru PNL, cu o cariera in ascensiune, a fost si el angajat prin concurs, in octombrie 2006.

Roman este asociat cu doamna Atanasiu la firma Travel Vision Global SRL, detinatorul postului de radio "Ardeleanul" din Alba Iulia. Dl. Roman a fost numit de dl. Atanasiu in Consiliile de Administratie ale mai multor societati in care AVAS are (a avut) participatii. Intre altele, EximBank, Eon Gaz si Automobile Craiova. Dl. Roman are un apartament de 3 camere in zona 1 Mai din Bucuresti, inchiriat de la RA APPS, pe o alta firma a sa, Comunicare SRL: "Contractul de inchiriere expira la sfarsitul lunii mai si nu-l voi prelungi, pentru ca voi cauta ceva mai ieftin. Aici platesc 700-800 de euro lunar, inclusiv intretinerea", spune Florin Roman.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este organismul de stat care supervizeaza activitatea societatilor de asigurare si reasigurare de pe piata romaneasca, adica una dintre cele mai banoase afaceri.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: