Manevre in Justitie pentru Univers'all-ul lui Razvan Petrovici

Data publicarii: Astazi, 25-03-2008 | Afaceri

Administratorul judiciar al retelei de magazine Univers'all a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la modul abuziv in care trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au solutionat o cerere de stramutare a judecarii dosarului de insolventa, noteaza Gardianul. Ei sunt acuzati de complicitate cu grupul reprezentat de Razvan Petrovici, fondatorul operatorului de retail Univers'all. Magistratii suspectati de abuz si partialitate sunt Veronica Radulescu, Veronica Popescu si Stefan Ciontu.

Judecatorii Inaltei Curti au acceptat ca in dosarul de insolventa regulile sa fie impuse de fostii administratori ai Univers'all si au dat doua decizii contradictorii in mai putin de trei luni. Ei au aprobat cu usurinta folosirea ca interpus a uneia dintre firmele lui Jean Valvis, creditorul Dorna Lactate, care a preluat si a introdus in instanta, cu mici modificari, textul vechii cereri de stramutare, chiar daca a vandut-o dupa cateva zile, cu creanta cu tot, uneia dintre firmele grupului Petrovici.

Cererea de stramutare respinsa si admisa consecutiv de catre magistratii ICCJ a permis proprietarilor Univers'all, prin amanarea repetata a judecarii dosarului de insolventa, sa se sustraga de la plata datoriilor catre cei peste 500 de furnizori ai firmei falimentate, dar si sa-si puna la adapost activele instrainate fraudulos in lunile anterioare introducerii procedurii de insolventa. Aceasta deoarece instanta a decis, in plus, si anularea tuturor actelor facute anterior formularii acestei cereri.

Integral in Gardianul