Ericsson cauta ingineri IT romani pentru centrul din Bucuresti

Data publicarii: 25-03-2008 | HR/Cariere

Compania suedeza are in plan recrutarea a citeva sute de ingineri si specialisti in telecomunicatii pina la sfirsitul anului, noteaza Cotidianul. Studentii si absolventii facultatilor, specializati pe IT, au la dispozitie zece pozitii la centrul de distributie al companiei suedeze Ericsson, deschis in Bucuresti, in urma cu aproape un an. Alan Triggs, vicepresedinte al Managed Services IT & GSDC Romania Ericsson, a spus ca firma are in plan sa mai angajeze "citeva sute de persoane" pina la sfirsitul anului pentru a completa personalul din centrul proaspat lansat in Capitala. Jumatate dintre cei deja angajati aici sint tineri studenti si absolventi, cei mai multi recrutati din facultate, a mai spus acesta in cadrul unei conferinte de HR de saptamina trecuta.

Printre cele zece pozitii mentionate de Triggs se numara citeva de inginer, cum ar fi support engineers, operations engineers, dar exista si functii care presupun un grad mai mare de responsabilitate, de conducere, precum cele de project managers si lifecycle managers.

Compania mai vrea sa angajeze pentru centrul din Bucuresti sofware developers, solution architects, solution integrators, operations technicians, sourcing specialists si order handlers.

Reprezentantul Ericsson in Romania a mai spus ca multi dintre cei care fac acum parte din stafful IT al centrului de distributie au fost recrutati de pe bancile facultatii. Triggs a adaugat ca cei de la Ericsson sint "multumiti de calitatea cunostintelor universitare ale tinerilor din Romania. Ei invata si se adapteaza foarte repede la businessul nostru". Reprezentantul Ericsson a precizat ca tinerii au si cunostinte de limba engleza si abilitati generale foarte bune. "Acum dam foarte multi bani pe trainingul celor recrutati in tari cum ar fi Marea Britanie, Italia sau SUA. Credem ca tocmai datorita acestor oportunitati de invatare si training pe care le ofera compania tinerii vor sa ni se alature si nu avem probleme cu retentia lor", a adaugat Triggs.

Buna pregatire din facultate, combinata cu abilitatile studentilor si absolventilor romani, este si unul dintre motivele pentru care compania Ericsson a ales tara noastra pentru deschiderea acestui centru, potrivit reprezentantului Ericsson. In plus, a adaugat Triggs, exista si alte calitati ale Romaniei care au atras investitia suedezilor. Printre acestea se numara apartenenta tarii noastre la Uniunea Europeana, apropierea de marile piete europene, dar si faptul ca sintem a doua tara ca populatie din Europa de Est.

Cotidianul