Afaceristele, cele mai puternice femei din Romania

Data publicarii: 26-03-2008 | HR/Cariere

Afaceristele s-au impus in topul Capital "100 Femei de succes". Ana Maria Mihaescu, sefa misiunii International Finance Corporation (IFC) in Romania si Republica Moldova, este cea mai puternica femeie din tara in anul 2007, potrivit topului "100 femei de succes", noteaza Evenimentul Zilei. In editia din acest an a topului predomina femeile de afaceri (33), urmate de cele care ocupa pozitii de top-management (31).

Ana Maria Mihaescu, sefa misiunii International Finance Corporation in Romania si Republica Moldova, cea de care depind finantarile care vin prin IFC din partea Bancii Mondiale, este cea mai puternica femeie din tara in anul 2007, potrivit topului "Capital 100 de femei de succes", publicat astazi impreuna cu saptamanalul economico-financiar Capital.

Aflat la cea de-a cincea aparitie, clasamentul reuneste personalitati feminine care au obtinut performante remarcabile in afaceri, management, arta si cultura, medicina, sport, politica sau diplomatie. Daca anul acesta in top au fost incluse 18 nume noi, lista inregistreaza si o absenta notabila: Nadia Comaneci, cea care anul trecut a ocupat primul loc in acest clasament. "Nadia, care a avut un program foarte incarcat in ultima vreme, nu si-a putut prezenta proiectele si nu a fost luata in considerare la jurizare", spun reprezentantii juriului.

In editia din acest an a "Top 100 Femei de succes" predomina femeile de afaceri (33), urmate de cele care ocupa pozitii de top-management (31). O pondere importanta o detin femeile din lumea artistica si mass-media (cate 7), din lumea medicala (6), din cadrul profesiilor liberale (5) si al organismelor internationale de renume (4). De asemenea, diplomatia (2) si sportul (2) au reprezentante de marca in aceasta editie. Politica si educatia sunt cele mai slab reprezentate in top, cu doar una, respectiv doua nominalizari.

Top 10 Femei de Succes

  1. Ana Maria Mihaescu, Sefa Misiunii IFC Romania sI Republica Moldova, 46,12 puncte
  2. Virginia Gheorghiu, Director General Adjunct BERD, 46 puncte
  3. Georgiana Pogonaru, General Manager Romcolor, 45,87 puncte
  4. Camelia Sucu, General manager Class Mob 45,62 puncte
  5. Ana Diculescu-Sova, Avocat/Senior Partner Casa de Avocatura NNDKP / Mihaela Leventer, medic primar dermatovenerolog, 45,5 puncte, 45,5 puncte
  6. Aurora Liiceanu, Psiholog, 45,06 puncte
  7. Cristiana Copos, Presedintele CA Ana Pan, director general Ana Co / Veronica Savanciuc, Presedinte & CEO Lowe & Partners, 44,87 puncte
  8. Irina Cajal, Consilier in Ministerul de Externe sI in Ministerul Culturii, 44,5 puncte
  9. Mariuca Talpes, Actionar SOFTWIN Grup sI BitDefender, presedinte Intuitext, 43,43 puncte
  10. Monica Tatoiu, Managing Director Cosmetics Oriflame Romania, 43, 37 puncte

Camelia Sucu, o femeie de top

Daca la nivel international, potrivit clasamentului similar realizat de revista Forbes, cea mai puternica femeie in 2007 ramane cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in Romania, femeia cea mai de succes este Ana Maria Mihaescu.

Aceasta este urmata in top de Virginia Gheorghiu, director adjunct al Bancii de Reconstructie si Dezvoltare, o femeie care organizeaza activitatea acestei institutii in 11 tari, fiind, potrivit presedintelui BERD, "unul dintre cei mai importanti membri in board".

Pe locul al treilea s-a clasat Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000, companie pe care intentioneaza sa o listeze in 2008 la Bursa.

Camelia Sucu, general manager al companiei Class Mob si fosta sotie a omului de afaceri Dan Sucu, s-a clasat pe locul patru, apreciata pentru succesele de anul trecut, printre care lansarea primului magazin monobrand "Class Mob" - Natuzzi, pentru debutul in afacerile imobiliare si incercarile in domeniul constructiilor, dar si pentru implicarea sociala fie prin Fundatia "Renasterea" si in parteneriate cu UNICEF, fie alaturi de alte organizatii de gen, printre care Provita, Sheherezada sau Ovidiu Rom.

Integral in Evenimentul Zilei