Noul Ford Focus va fi comercializat de joi in Romania

Data publicarii: 26-03-2008 | Auto

Importatorul Ford in Romania, Romcar SRL, va comercializa, incepand de joi, noul model Ford Focus pe piata autohtona, in toate cele 30 de showroom-uri ale retelei de distribuitori ai acestei marci in tara, informeaza un comunicat al companiei.

Noul Focus va fi disponibil in toate cele patru variante de caroserie, cu trei, patru, cinci usi si break, iar gama de sisteme de propulsie acopera atat motorizarea pe benzina, cat si diesel. Toate motoarele pe benzina "Duratec" au valori standard ale capacitatilor cilindrice ce variaza de la 1,4 la 2,5 litri, respectiv de la 80 CP (59 kW) la 145 CP (107 kW). Motoarele Ford Duratorq TDCi pe motorina sunt disponibile in variantele 1.6, 1.8 si 2.0 litri, ce asigura puteri de 110 CP, 115 CP si respectiv 136 CP. De asemenea, este disponibila si varianta unui motor de 2,5 litri, insa acesta va fi disponibil numai pentru modelul Focus ST.

Potrivit comunicatului, noul Ford Focus la nivelul premium de echipare va fi disponibil in variantele Ghia si Titanium. De asemenea, vehiculele pot fi personalizate prin pachete de dotari optionale (Comfort, Style, Business si Sport), in functie de necesitatile specifice ale clientilor.

"Cel mai bine vandut model Ford in Europa are deja o noua infatisare, care ii va consolida cu siguranta acest statut. Ne asteptam la performante ridicate pe piata romaneasca, avand in vedere ca se numara printre cele mai solicitate modele din gama Ford", a declarat directorul general al Romcar SRL, Catalin Gavra.
 
In cei 10 ani de la lansarea initiala a modelului Focus in 1998, au fost produse in Europa aproximativ cinci milioane de vehicule, iar in Romania, Focus are mai mult de 20.000 de posesori.

noul Ford Focus

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 14 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente.

Ford a comercializat pe piata autohtona in primele doua luni ale acestuian un numar de 3.008 autoturisme, detinand astfel o cota de piata de 7,1% pentru lunile ianuarie si februarie cumulate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: