Alexandra Gatej este noul presedinte al AmCham Romania

Data publicarii: 27-03-2008 | HR/Cariere

Membrii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania) au ales noul Consiliu Director, in cadrul Adunarii Generale Anuale convocate marti, iar Alexandra Gatej, presedinte al Unilever pentru Europa Centrala si de Sud , a fost aleasa in unanimitate in functia de presedinte.

"Numirea in aceasta functie este o onoare si in numele Consiliu Director doresc sa exprim angajamentul nostru ferm pentru promovarea intereselor de afaceri ale membrilor nostri, precum si sustinerea dezvoltarii mediului de afaceri in vederea cresterii competitivitatii economice a Romaniei. Impreuna cu noul Consiliu Director vom contura o agenda de lucru astfel incat pozitia exprimata de  AmCham Romania sa aiba un impact semnificativ asupra mediului de afaceri, prin valorificarea expertizei oferite de companiile membre", a declarat Alexandra Gatej, noul presedinte al AmCham Romania.

Alaturi de Alexandra Gatej, din noul Consiliu Director fac parte, ca vicepresedinti, Friedrich Niemann, de la Athenee Palace Hilton si Peter de Ruiter, de la PricewaterhouseCoopers.

Peter Weiss (ABN AMRO Bank) este trezorier iar John Hays (Citigroup), Calin Dragan (Coca-Cola HBC), Cristin Colteanu (General Electric), Mihai Tudor (IBM), Silviu Hotaran (Microsoft Romania), Sorin Mindrutescu (Oracle Romania) si Anda Todor (Salans) sunt membrii ai Consiliului.

Obiectivele AmCham pentru 2008 includ sustinerea finalizarii cadrului legislativ necesar pentru stimularea investitiilor in tara noastra. In acest moment AmCham Romania impreuna cu sapte asociatii de afaceri lucreaza la elaborarea unei variante imbunatatite a Legii Investitiilor, ce urmeaza a fi inaintata Primului Ministru.

AmCham Romania este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 101 de Camere de Comert Americane din 95 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.

In prezent, AmCham Romania numara peste 270 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.

NewsIn