Bear Stearns incearca sa interzica fostilor angajati sa contacteze clientii bancii

Data publicarii: 27-03-2008 | International

Banca Bear Stearns Cos Inc a solicitat o decizie judecatoreasca prin care sa opreasca cinci fosti angajati ai Bear sa utilizeze listele de clienti dupa ce au obtinut noi slujbe la alte banci, informeaza Reuters.

Cererea vine intr-o perioada in care Bear Stearns incearca sa isi pastreze clientii, dupa ce banca a fost nevoita sa accepte sa fie preluata, pentru o suma foarte mica, de catre grupul JPMorgan Chase.

Bear Stearns a cerut Curtii Supreme a statului New York sa forteze fostii angajati sa returneze actele legate de clientii vechi si sa le interzica acestora sa ii contacteze cu scopul de a le "fura" clientii si a ii transfera catre noii angajatori, UBS AG si Morgan Stanley.

Bear a precizat in plangere ca fostii clienti care au contactat clientii bancii incalca obligatiile contractuale.

Morgan Stanley si UBS nu au dorit sa ofere comentarii.

Bear Stearns a afirmat ca Peter Budd, un fost angajat, incearca sa ia clientii Bear la noua slujba, de la UBS, iar Edward Moldaver, William Nash, Grant Devaul si Alexander Sugar procedeaza asemanator, incercand ca preia clienti pentru Morgan Stanley.

Banca americana a acceptat la sfarsitul saptamanii trecute sa fie preluata de catre JPMorgan, initial pentru suma de 2 dolari pe actiune. JPMorgan a imbunatatit intre timp oferta la 9,60 dolari pe actiune in speranta de a finaliza cat mai rapid aceasta tranzactie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: