Concedii mai ieftine la Targul de Turism

Data publicarii: 27-03-2008 | Turism

Turistii care isi vor cumpara pachetele de vacanta in timpul Targului National de Turism pot beneficia de reduceri de pana la 15%, spun operatorii. Acestia au pregatit tarife preferentiale pentru cei care achita pachetele integral pana la sfarsitul lunii martie sau cu doua-trei luni inainte de data plecarii, noteaza Evenimentul Zilei. Unele agentii aleg varianta unor bonusuri, oferind turistilor o masa in plus sau o camera cu vedere la mare. Targul National de Turism, care s-a deschis astazi la Romexpo, gazduieste ofertele a circa 300 de firme din domeniul turismului. Expozitia poate fi vizitata pana duminica.

Oferte speciale pentru Tunisia, Spania, Portugalia sau Malta

Ofertele sunt diferite, in functie de agentie si destinatie - daca pentru Tunisia, de exemplu, reducerile sunt de pana la 15%, in cazul litoralului romanesc preturile nu scad cu mai mult de 5%. "Clientii nostri beneficiaza permanent, nu doar pe perioada targului, de reduceri. Pentru inscrieri cu 90 de zile inainte se aplica un discount de 15%, pentru inscrieri cu 60 de zile mai devreme - 10%, iar cei care se inscriu cu o luna mai repede au bonus 5% din tarif", spune Gelu Stoian, de la Tunisiana Travel.

Si Alin Burcea de la Paralela 45 are discounturi de sezon. "Pana la sfarsitul lunii oferim 7% reduceri pentru clientii care platesc tot pachetul de vacanta. Oferta este valabila si pentru Algrave, noua destinatie portugheza pe care tocmai am inceput sa o promovam", spune Burcea. Pretul unei excursii de opt zile in Algrave porneste de la 677 de euro plus taxe.

In general, reducerile se opereaza doar pentru cazare si numai anumite hoteluri au aceste bonusuri. "La targ avem un discount de 4%-5%, exceptand vacantele din Turcia, care pot beneficia de discounturi de pana la 15% la cazare, in functie de hotelul ales", spune Adriana Goicea, de la Cocktail Holidays.

Printre amatorii de bonusuri se numara Malta Travel. "Aplicam un discount de 10% pentru inscrieri cu o luna inainte, dar in afara de asta, cei care merg in Malta si isi cumpara din timp pachetele mai beneficiaza de urmatoarele servicii: demipensiune si jacuzzi gratuite la Hotel Bellavista, camera superioara la Vivaldi, camera cu vedere la gradina la Hotel Intercontinental, camera cu vedere la mare la Hotel Palazzin, early check-in la orice hotel (se ajunge dimineata in Malta, iar intrarea in camera, in mod normal, se face la ora 12.00)", afirma Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel.

Integral in Evenimentul Zilei