Porneste-ti propria afacere pe internet in doar cateva minute!

Data publicarii: 27-03-2008 | Afaceri

Zlio.com, care s-a lansat in Franta in 2006 si in ianuarie 2007 in Statele Unite, permite utilizatorilor sa-si creeze propriul magazine online, gratuit, noteaza Gandul. Cand David Pangelinan nu isi conduce camio­nul cisterna timp de 14 ore pe zi pe autostrazile din SUA, el isi petrece timpul liber cu cel mai nou hobby: crearea unui lant de magazine online, in numai cateva minute. Soferul american a reusit sa isi creeze nu mai putin de patru magazine, unde vinde o gama diversa de produse, de la ceasuri Bulova la perne Betty Boop, folosind serviciile oferite de site-ul Zlio.com.

"Este foarte usor", a declarat Pangelinan pentru Reuters, adaugand ca mai are multe de invatat in ceea ce priveste "fineturile" comertului online.

Zlio.com, care s-a lansat in Franta in 2006 si in ianuarie 2007 in Statele Unite, permite utilizatorilor sa-si creeze propriul magazine online, gratuit. Utilizatorii isi pot alege un nume, o adresa si o tema grafica pentru magazin si apoi pot incepe sa incarce produse, de la iPod-uri la tricouri.

Instrumentele sunt foarte simplu de utilizat, scapand viitorul proprietar de magazine de chinurile pe care le presupune designul site-ului, setarea unui gateway pentru metoda de plata, pastrarea unei contabilitati cu privire la stoc sau metodele de livrare.

Din momentul in care s-a inregistrat, detinatorul unui site isi poate alege produsele dintr-un catalog de peste 3 milioane de articole, oferite de 120 de producatori, iar apoi isi poate invita prietenii si rudele sa cumpere.

"Este un gen de petrecere de prezentare a unor produse, numai ca in mediul online. Dar cei care schimba zi de zi si duc la impunerea acestui concept sunt chiar utilizatorii", spune fondatorul Zlio.com, Jeremie Berrebi. Berrebi, un jurnalist de internet transformat in antreprenor, afirma ca a incercat sa amestece ideea de petrecere de prezentare a unor produse cu recomandarile de pe site-urile de socializare, unde utilizatorii apeleaza la parerile prietenilor pentru a cumpara anumite produse, si ca asa a luat nastere Zlio.com.

Un proprietar de magazin poate castiga intre 300 si 3.000 de dolari lunar

Ideea de a ajuta oamenii sa-si creeze propriile magazine online nu este una noua, ci aproape la fel de veche ca ideea de comert pe web. Diferenta adusa de Zlio este in primul rand faptul ca pune la dispozitie o gama uriasa de produse si ca propune o abordare foarte apropiata de ideea de retea de socializare.

Pana acum, utilizatorii au creat mai bine de 250.000 de magazine virtuale, multe dintre ele organizate in jurul unor teme: unul este dedicat in intregime culorii rosu, altul vinde numai sos picant, un al treilea se concentreaza asupra formatiei Beatles. John Holsen, care conduce o mica editura din Kansas City, a demarat impreuna cu sotia sa, profesoara de yoga, un magazin online ce comercializeaza echipament pentru yoga. "A pornit ca un experiment, pentru a vedea daca intr-adevar poti sa pui bazele unui site de comert in doar 5 minute, si chiar se poate", spune Holsen. El afirma ca site-ul sau are aproximativ 5.000 de accesari lunare si reuseste sa obtina aproximativ 300-400 de dolari lunar din cei 3.000 care ar fi maximum. "Nu poti sa devii bogat din asta, dar, daca ajungi sa construiesti destule site-uri, poti obtine un venit decent", mai spune Holsen.

Potrivit unui purtator de cuvant la Zlio, proprietarii de magazine castiga in medie 300 de dolari, dar cei mai buni vanzatori pot ajunge la castiguri de 3.000 de dolari. Anul trecut, Zlio a adus 12 milioane de dolari pentru companiile cu care are parteneriate, dar fondatorul sau a refuzat sa divulge care a fost profitul obtinut de site in sine.

Gandul