BankNews te invita sa stingi lumina sambata timp de o ora

Data publicarii: 28-03-2008 | Mediu

Pe 29 martie, ora 20.00, BankNews.ro te invita sa stingi lumina... Nu, nu este ideea noastra, este o idee a australienilor care au stins lumina in 2007 la Sydney. Anul acesta fenomenul "Earth Hour" este global. Asa ca, pentru a lupta impotriva poluarii, a incalzirii globale si a distrugerii resurselor naturale ale planetei, sambata stingem lumina timp de o ora! Pentru ca fiecare dintre noi poate face un simplu gest care poate contribui la reducerea consumului de energie. Din pacate, Romania nu a aderat oficial la aceasta miscare, dar acest lucru nu ne impiedica sa ramanem indiferenti la intiativa.

Despre Earth Hour

Miscarea Earth Hour a pornit de la o simpla intrebare: Cum ii putem convinge pe oameni sa actioneze impotriva schimbarilor climatice?

Raspunsul: Le cerem locuitorilor orasului Sydney sa inchida toate luminile pentru o ora.

Pe 31 Martie 2007, 2,2 milioane de persoane si 2100 de companii din Sydney au inchis luminile pentru o ora, iar puncte de atractie ale orasului, precum Harbour Bridge sau cladirea Operei, au ramas in intuneric pe durata evenimentului. Aceasta actiune colectiva de proportii a dus la o scadere de 10,2% a consumului de energie din orasul Sydney si, totodata, la constientizarea impactului pe care risipa de energie il are asupra mediului.

Inspirate de acesta initiativa, diferite orase ale lumii se alatura miscarii Earth Hour 2008, transformand astfel un eveniment simbolic intr-o miscare globala. Pe data de 29 martie 2008, la ora 20.00, milioane de oameni, locuitori ai unor orase ca Bangkok, Copenhaga, Chicago, Melbourne, Brisbane, Telaviv si Manila, vor inchide pentru o ora luminile si aparatele electrice de care se pot dispensa.

Earth Hour nu se adreseaza insa doar locuitorilor, institutiilor si companiilor din orasele partenere, ci oricui doreste sa faca acest gest pentru planeta, atat pe 29 martie, cat si in viata de zi cu zi.

Afla mai multe despre aceasta initiativa pe site-ul Earth Hour 2008

Redactia BankNews.ro