Un nou indice la Bursa din Viena

Data publicarii: 28-03-2008 | Bursa

Incepand de astazi, Bursa din Viena va calcula si disemina un nou index de tara, indicele BTX (Bulgarian Traded Index), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Indicele BTX este un indice de pret ponderat cu capitalizarea si cuprinde sapte dintre cele mai tranzactionate si capitalizate titluri de la Bursa din Sofia: Chimimport AD, CB First Investment Bank AD, Eurohold Bulgaria AD, Industrial Holding Bulgaria PLC, CB Corporate Commercial Bank AD, Monbat AD si Kaolin AD.

Indicele BTX este cel de-al 33-lea index de la Bursa din Viena, care se adauga numarului tot mai mare de indici de la bursa austriaca; 22 dintre acesti indici monitorizeaza evolutiile nationale, regionale si sectoriale din tarile Europei Centrale, de Est si Sud-Est. Bursele din regiune beneficiaza in urma proiectelor comune cu Bursa din Viena pe segmentul indicilor, intrucat stimuleaza volumele tranzactionate. Spre exemplu, in ultimii doi ani, peste 250 milioane euro au fost plasati in companiile romanesti listate la Bursa din Bucuresti (BVB) prin prisma cooperarii pe partea de indici dintre Bursa din Viena si Bursa de Valori Bucuresti.
 
Bursa din Viena calculeaza si disemineaza in timp real indicele BTX in leva bulgareasca, euro si dolar. Indicele BTX poate fi folosit ca suport pentru produsele derivate standard precum contractele futures si options, dar si pentru produse structurate. Valoarea indicelui s-a stabilit la 1.000 puncte pentru data de 3 ianuarie 2005. O analiza a parametrilor de calcul are loc trimestrial, iar componenta indicelui este revizuita si ajustata, daca este cazul, odata la 6 luni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: