CCIB: infiintarea unei noi Camere in Bucuresti este ilegala

Data publicarii: 31-03-2008 | Economie

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) semnaleaza ca infiintarea unei noi Camere in Bucuresti este ilegala si anunta ca va apela la justitia internationala pentru nu pierde numele si patrimoniul, potrivit unui comunicat de presa remis de CCIB, duminica.

"Lacomia de a pune mana pe Romexpo si alte societati care formeaza patrimoniul legal al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), precum si pe sediul acestei organizatii neguvernamentale, a atins in acest moment cote pe care nici litera si nici spriritul legii nu pare sa le intimideze (...). In 5 martie 2008, la initiativa unui grup restrans de interese, a avut loc o adunare generala prin care s-a decis infiintarea unei noi Camere de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, o structura ilegala menita a crea un paravan pentru acapararea patrimoniului CCIB, care functioneaza legal si si-a dobandit in mod legal patrimoniul si sediul", se precizeaza in comunicatul remis de CCIB.

Mai mult, potrivit CCIB, Ministerul Economiei si Finantelor a acceptat sa acorde noii structuri un cod unic de inregistrare la data de 18 martie 2008, iar noua Camera a intentat actiune in justitie impotriva CCIB, solicitand interzicerea dreptului de a folosi denumirea sub care a fost constituita.

"Ne exprimam convingerea ca justitia din Romania isi va dovedi impartialitatea si va inabusi rapid o tentativa care risca sa erodeze credibilitatea mediului de afaceri din Romania, si nu numai, in legislatia romana si sistemul cameral, si ca nu vom fi pusi in situatia de a ne apara drepturile peste hotare, ceea ce nu vom ezita sa facem pentru a ne proteja numele, sediul, patrimoniu si, in cele din urma, existenta de 140 de ani", informeaza CCIB.

Potrivit CCIB, numele de "Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti" este inregistrat la OSIM si protejat pentru o perioada de 10 ani. De asemenea, legea care reglementeaza activitatea Camerelor de Comert prevede ca "la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti poate functiona o singura camera de comert".

CCIB precizeaza ca, de la dobandirea personalitatii juridice, si-a organizat activitatea si a castigat prin licitatie sapte proiecte internationale si opt proiecte interne, a participat la realizarea Strategiei de Dezvoltare Durabila a Romaniei si a redactat unele capitole ale Strategiei de Export.

NewsIn