Obiceiuri care te pot omori in timpul summitului

Data publicarii: 31-03-2008 | Diverse

Pe perioada Summitului NATO, bucurestenii care locuiesc pe traseul culoarului unic sunt sfatuiti sa renunte la unele obiceiuri care le-ar putea pune in pericol chiar viata, noteaza Gandul. Unul dintre acestea este chiar banalul privit pe fereastra. "Persoanele care locuiesc pe traseul culoarului unic au fost rugate ca, din motive de securitate, pe perioada desfasurarii summitului sa nu iasa la balcoane, pe terasele blocului sau sa stea la fereastra. Daca incalca aceste prevederi, vor primi avertizari de la echipajele de politie", a declarat Bogdan Onea, purtatorul de cuvant al Serviciului de Paza si Protectie.

Cu alte cuvinte, daca vreti sa va uitati de pe balcon la delegatia lui Bush sau a lui Sarkozy, riscati sa va treziti cu politia in casa si sa fiti luati la intrebari. Mai mult, surse din cadrul Politiei spun ca, in cazul in care lunetistilor li se pare ca stati la geam cu obiecte care ar putea pune in pericol viata oficialilor, se va face uz de arma, ceea ce inseamna ca va puteti trezi cu un glont in cap.

Fara bagaje, fara sticle

Pietonii care circula pe trotuarele de langa culoarul unic nu au voie sa care bagaje de mana mari. "Daca politistii de pe traseu vor vedea persoane cu bagaje de mana mari, vor veni sa le puna cateva intrebari sau sa-i perchezitioneze", ne-a mai spus Bogdan Onea. In plus, pietonii sunt sfatuiti sa nu poarte asupra lor recipiente - sticle sau bidoane mari, cu lichide - deoarece si acestea atrag atentia politistilor si se lasa cu perchezitie.

Patru treceri de pietoni pe culoarul unic

Pentru bucurestenii care vor lua culoarul unic la pas, este bine de stiut ca acesta nu se poate traversa decat prin cateva locuri stabilite de SPP. Acestea sunt: intersectiile de la Casa Presei si Piata Victoriei si trecerile de pietoni de la intersectia Calea Victoriei cu bd. Elisabeta si Podul Izvor. De asemenea, circulatia pietonala va fi inchisa pe perioada summitului in perimetrul Palatul Parlamentului, respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie intre Sos. Panduri si Bd. Libertatii, Bd. Unirii intre Bd. I.C.Bratianu si Piata Constitutiei si pe Bd. Libertatii.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: