Mega Image cumpara reteaua de supermarketuri La Fourmi

Data publicarii: 31-03-2008 | Afaceri

Tranzactie importanta pe piata supermarket-urilor din capitala. Mega Image a platit 18,6 milioane de euro pentru lantul La Fourmi. Magazinele vor fi convertite in supermarketuri sub marca Mega Image.

Grupul belgian Delhaize a cumparat reteaua de 14 supermarketuri La Fourmi din Bucuresti. Procesul de preluare va fi finalizat in al doilea trimestru al anului dupa avizul autoritatilor antitrust. "Pretul de achizitie al drepturilor de proprietate a fost de 18,6 milioane de euro, pret ce va fi supus ajustarilor contractuale, odata ce vom obtine aprobarile din partea Consiliului Concurentei", a declarat Raluca Pavel, PR Mega Image.

Cele 14 magazine au suprafete cuprinse intre 350 si 500 de metri patrati. Ele vor fi transformate in magazine sub marca Mega Image. Venitul retelei la Fourmi pe 2007 este estimat de reprezentantii Mega Image la aproape 30 de milioane de euro.

Ei spun ca achizitia face parte din planurile de consolidare a companiei pe piata de profil din Romania, in special din Capitala.

La sfarsitul anului trecut, lantul Mega Image cuprindea 22 de magazine. Dintre acestea, 19 magazine sunt in Bucuresti, doua in Constanta si unul in Ploiesti.

The Money Channel