Compania aeriana ungara Malev a inaugurat prima cursa Cluj-Napoca - Budapesta

Data publicarii: 04-04-2008 | Turism

Compania aeriana Malev a inaugurat joi prima cursa pe ruta Cluj-Napoca - Budapesta si retur, firma ungara efectuand din 2005 pana in prezent cursele spre Budapesta, in parteneriat cu firma Carpatair.

Malev opereaza in timpul zilei cu propriile aeronave Fokker 70, iar zborul de noapte va fi operat de avioane inchirite de la Compania Carpat Air, aeronave Saab 2000, care au capacitatea de 50 de locuri. Cursele pe ruta Cluj-Napoca - Budapesta vor avea o frecventa de 14 ori pe saptamana, respectiv zilnic va exista un zbor catre si dinspre Budapesta, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

Malev a anuntat ca va avea, incepand cu perioada de vara, legaturi importante spre Toronto si New York, de la Budapesta, pentru pasagerii din Cluj-Napoca. Mester Zoltan, vicepresedintele companiei Malev, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de joi, ca prima cursa a firmei ungare a fost Budapesta - Bucuresti, in 1954, iar de atunci exista o relatie speciala cu Romania.

"Piata romaneasca reprezinta pentru noi cea mai bun piata. Am inregistrat anul trecut o crestere de 19% la vanzarile de bilete, iar Romania reprezinta, dupa Germania, piata numarul doi in privinta importantei. Avem patru curse regulate pe zi doar din Bucuresti si Paris, fapt care subliniaza importanta Romaniei pentru noi", a spus oficialul Malev. Cat despre Cluj-Napoca, Mester sustine ca este un oras important, cu multi investitori straini.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara a declarat ca din perspectiva numarului de pasageri, cursele operate pe ruta  Cluj-Napoca - Budapesta, se situeaza pe locul doi, ca numar de pasageri, dupa cursele interne spre si dinspre Bucuresti.

Malev zboara momentan de patru ori pe saptamana din Bucuresti, dar efectueaza si curse din Timisoara, Targu Mures si Cluj-Napoca, toate cu destinatia Budapesta. In total, compania aeriana efectueaza din cele patru orase 56 de zboruri in fiecare saptamana. In ultimii trei ani, Malev a reusit sa isi tripleze numarul pasagerilor, ajungand la aproape 180.000 in 2007, iar la Cluj-Napoca firma se asteapta sa aiba o dinamica asemanatoare. Malev este membrul celei mai mari aliante aeriene din lume, OneWorld, care opereaza pe 700 de aeroporturi din 150 de tari, cu 2.500 de aeronave, care deservesc 150 de millioane de pasageri anual.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: