Peste 300.000 de noi domenii web

Data publicarii: 06-04-2008 | IT&C

Companiile, organizatiile neguvernamentale si persoanele cu resedinta in UE au obtinut, in ultimii doi ani, peste 2,8 milioane de domenii web ".eu", tara cu cele mai multe inregistrari fiind Germania, cu aproape o treime din total, urmata de Tarile de Jos si Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), domeniul web ".eu" este pe locul patru intre cele mai populare domenii din Europa si pe locul noua in lume. Totodata, peste 300.000 de noi domenii au fost create anul trecut.

Referitor la numarul total de inregistrari de domenii ".eu", Germania continua sa fie pe primul loc, cu peste 31% de inregistrari, urmata de Tarile de Jos (13,4%), Regatul Unit (13,3%), Franta (7,3%) si Italia (5,1%). Romania se afla printre tarile de pe ultimele locuri, cu 0,53% de inregistrari ".eu" din totalul de inregistrari de domenii web.

Dupa dinamica de inregistrari, CE informaza ca pe primul loc s-a situat, in 2007, Polonia, cu o crestere a numarului de domenii ".eu" de peste 48%, urmta de Lituania (48%) si Finlanda (40%). La nivelul UE, numarul de inregistrari a crescut cu 11%.

La nivel mondial, domeniile cu cel mai mare numar de inregistrari sunt ".com" (peste 71 milioane inregistrari), ".de" (peste 11 milioane inregistrari), ".net" (peste zece milioane), ".cn" (opt milioane), ".uk" (6,4 milioane), ".org" (6,3 milioane), ".info" (cinci milioane).

Domeniul ".eu" a fost deschis, in decembrie 2005, pentru societati comerciale detinatoare de drepturi anterioare, iar din aprile 2006, inregistrarea a devenit libera pentru toti cetatenii si organizatiile cu sediul in UE.

NewsIn