Generali dispune de aproape 5 miliarde euro pentru posibile achizitii

Data publicarii: 11-04-2008 | Afaceri

Assicurazioni Generali dispune de 4,5-5 miliarde euro in numerar si finantare disponibila, pentru posibile achizitii, a anuntat joi directorul executiv al companiei italiene de asigurari Giovanni Perissinotto, consemneaza Reuters.

Perissinotto a mai spus ca cel mai mare asigurator italian a avut parte de un prim trimestru bun. "Ne mentinem evolutia pozitiva, in conformitate cu previziunile si planurile noastre", a spus directorul. In martie, Generali si-a confirmat tintele financiare, in ciuda dificultatilor de previzionare a contributiei operatiunilor financiare la rezultate, ca urmare a actualelor turbulente de pe piata.

Cel mai mare asigurator din Italia a cautat noi achizitii si si-a anuntat interesul fata de Statele Unite si de pietele emergente precum Coreea de Sud si Malaesia. "In prezent avem exces de capital de 2,3 miliarde euro, la care putem adauga posibilitatea noastra de a ne imprumuta, pana la o valoare totala de 4,5-5 miliarde euro pentru posibile achizitii", a spus Perissinotto.

Directorul executiv al companiei de asigurari declarase luna trecuta ca Generali nu avea nici o afacere in Statele Unite la acea data.

Perissinotto a spus ca asiguratorul va lansa produse pentru persoanele de peste 50 de ani. Compania vrea ca aceste produse sa ii genereze, in decurs de trei ani, castiguri de 3,5 miliarde euro din prime de asigurari de viata si 800 milioane euro din asigurarile de sanatate, iar 40% din aceste castiguri ar urma sa provina din Italia, 35% din Franta si 25% din Germania.

Intrebat despre noile plangeri formulate de fondul activist Algebris cu privire la independenta auditorilor de la Generali, Perissinotto a spus ca "actionarii pot face tot ceea ce considera necesar, pentru ca asa este corect sa se intample".

Algebris a inaintat, miercuri, o plangere catre Banca Italiei si catre autoritatea de supraveghere a asiguratorilor, Isvap, in care le-a cerut sa se asigure ca actionarii minoritari ai Generali pot desemna un auditor statutar.

Algebris a formulat o lista proprie de candidati, pe care ii propune pentru  pozitia de auditor intern al Generali, si a reprosat ca o lista inaintata de Edizione Holding este relationata cu cel mai mare actionar de la Generali, Mediobanca.

Algebris detine 0,52% din actiunile Generali, in timp ce Edizione Holding, controlata de familia Benetton, detine 1% din cel de-al patrulea asigurator din Europa. Edizione Holding a respins ideea potrivit careia ar fi inaintat o lista de auditori din partea Mediobanca.

Actiunile Generali au stagnat pe parcursul sedintei bursiere de joi, in timp ce indicele asiguratorilor europeni, DJ Stoxx, a pierdut 1,13%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: