Camera de Comert Americana solicita Ministerului Finantelor limitarea contributiilor sociale

Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-Banci

Camera de Comert Americana din Romania (AmCham) a solicita MEF ca la elaborarea Legii Investitiilor, institutia sa tina seama de proiectul inaintat de partenerii privati, care prevede printre altele, limitarea contributiilor sociale, a declarat Peter de Ruiter, vicepresedinte al AmCham.

"Impreuna cu cele sapte asociatii patronale reprezentative din Romania am trimis Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), un proiect prin care solicitam limitarea contributiilor sociale la un nivel de pana la cinci salarii. Speram ca acesta masura sa figureze in viitoarea Lege a Investitiilor", a subliniat, la o conferinta de presa, reprezentantul AmCham. Potrivit acestuia, propunerile inaintate de Camera au ca obiectiv stimularea investitiilor straine.

Totodata, membrii AmCham au acuzat lipsa de comunicare a autoritatilor cu partenerii privati, "situatie ce impriedica dezvoltarea mediului de afaceri in parametrii optimi".

Conform presedintelui AmCham, Alexandra Gatej, printre obiectivele Camerei Americane, se numara consolidarea pozitiei de promotor al intereselor comunitatii de afaceri din Romania, precum si intensificarea activitatatii de lobby pentru crearea unui cadru legislativ necesar pentru stimularea investitiilor. De asemenea, AmCham urmareste dezvoltarea de coalitii cu alte asociatii de profil si extinderea AmCham si in alte orase importante ale tarii.

Camera de Comert Americana din Romania numara peste 270 de companii membre, reprezentand investitii totale ce depasesc opt miliarde de dolari, care, potrivit afaceristilor, au generat mai mult de 100.000 de locuri de munca.

NewsIn