Brokerii de credite isi vor face asociatie pana in luna mai

Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-Banci

Asociatia brokerilor de intermediere a creditelor din Romania va fi infiintata pana in luna mai si va avea si rolul de colabora cu institutiile statului pentru ca statutul acestei meserii sa fie recunoscut, a declarat seful brokerului de credite ipotecare Credit Zone, Cristian Motca.

"Cel mai tarziu in luna mai credem ca va exista asociatia brokerilor de intermediere a creditelor din Romania ca entitate juridica, care va fi infiintata de un grup de cinci sau sase companii de intermediere de credite", a mentionat Motca.

El a adaugat ca asociatia va lua legatura cu institutiile statului in ce priveste statutul acestei meserii si, de asemenea, va lua masuri de educare a pietei romanesti in ce priveste brokerii de credite.

In octombrie 2007, Credit Zone si-a deschis primul sediu in Bucuresti si avea patru consilieri, iar in martie 2008 si-a extins activitatea prin deschiderea celui de-al doilea sediu, tot in Bucuresti, ajungand astfel la 20 de consilieri in ambele sedii.

Brokerul de credite a incheiat parteneriate cu 16 institutii financiar-bancare - Alpha Bank, ATEbank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, BCR, BRD, Credit Europe Bank, Domenia Credit, Egnatia, OTP, Piraeus Bank, Raiffeisen, UniCredit, Volksbank si Bank Leumi - si poarta discutii de parteneriat cu inca cinci institutii, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.

Credite Zone este o companie cu capital majoritar polonez, specializata in serviciile de intermediere bancara directionate pe credite cu ipoteca, din actionariatul careia fac parte Getin Holding Polonia (69,97% din capital), CE Invest SP Zoo (Polonia) - 28,53% - si Cristian Motca, cu un pachet de 1,5% din actiuni.

NewsIn