OCDE a numit un chilian in functia de economist sef

Data publicarii: 16-04-2008 | International

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a numit marti un nou economist sef, din Chile, afirmand ca institutia se schimba o data cu vremurile, ca sa devina mai relevanta intr-o lume in care economiile emergente joaca un rol mai mare, consemneaza Reuters.

Klaus Schmidt-Hebbel, cu cetatenie germana si chiliana, se va muta in septembrie la Paris, unde isi are sediul OCDE, organizatie alcatuita din 30 de tari membre, dintre care cele mai multe sunt economii liberalizate.

"Numirea lui Klaus Schmidt-Hebbel este un semnal clar privitor la transformarea OCDE intr-o institutie mai globala", a declarat secretarul general al Organizatiei, Angel Gurria, care, in calitate de cetatean mexican, este prima persoana dintr-o tara emergenta aflata la conducerea OCDE.

"Schmidt-Hebbel este un economist cu experienta si foarte respectat, care ofera o abordare mai diversa asupra posibilitatilor si provocarilor din secolul 21", a spus Angel Gurria.

Schmidt-Hebbel, un poliglot cu un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite, va prelua in septembrie postul de la OCDE, unde se va muta de la banca centrala din Chile, al carei departament de cercetare economica l-a condus timp de 12 ani.

NewsIn