300 de lei - spaga de prima inmatriculare pe blat

Data publicarii: 16-04-2008 | Diverse

Celebra taxa de prima inmatriculare costa pana luni doar 300 de lei la agentul sef principal Ion Medeleanu, de la birourile din strada Logofat Udriste din Capitala, noteaza Gandul. Numerosi soferi care aveau de platit sume mari pentru a inscrie automobilul recent adus din strainatate au beneficiat in ultimele luni de serviciile lui Medeleanu si ale complicilor acestuia, iar flagrantul realizat luni de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) a distrus una din cele mai bine puse la punct filiere de inmatriculare "pe blat" din Bucuresti.

Ancheta, care a durat mai multe luni, s-a finalizat cu o arestare spectaculoasa, desfasurata in sediul serviciului public comunitar al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Autovehicule din strada Logofat Udriste. Agentul Ion Medeleanu a primit 300 de lei mita si a fost saltat chiar de sub ochii oamenilor aflati la coada pentru a-si inmatricula masinile.

Analiza dosarelor de inmatriculare smenuite de Ion Mede­leanu a demonstratca agentul nu si-ar fi putut desfasura activitatea de unul singur, asa ca ancheta s-a focalizat pe identificarea complicilor. Anchetatorii i-au identificat pe Radu-Theodor Croitoriu si Daniela Elena Balog, care falsificau chitante prin care se atesta plata taxei de prima inmatriculare. Chitantele erau vandute clientilor, fiind apoi inmanate agentului Ion Medeleanu odata cu celelalte documente necesare inmatricularii autovehiculelor.

Integral in Gandul