Topul starurilor care au fentat Fiscul

Data publicarii: 17-04-2008 | Lifestyle

Actorul Wesley Snipes este ultimul din seria vedetelor de la Hollywood care risca sa fie condamnate la inchisoare pentru evaziune fiscala. Procurorii care ancheteaza cazul sau spun ca actorul de 45 de ani ar trebui sa primeasca pedeapsa maxima, pentru ca nu a platit taxe la stat pentru veniturile sale.

Dupa ce a fost achitat de alte invinuiri mai grave, care il puteau tine in spatele gratiilor pentru 16 ani, starul din "Blade" a fost gasit vinovat in februarie de nedeclararea unor venituri de peste zece de milioane de dolari in perioada 1999-2004. Sentinta, care l-ar putea tine dupa gratii timp de trei ani, va fi anuntata pe 24 aprilie.

Printre celebritatile care au cazut prada propriei lacomii se numara si castigatorul primei editii a reality-showului "Survivor", Richard Hatch. El a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Si cantaretul american Marc Anthony a fost nevoit sa plateasca taxe in valoare de 2,5 milioane de dolari dupa ce a cazut la intelegere cu procurorii din Statul New York. Desi nu declarase venituri mari, Anthony a scapat de inchisoare.

Dar nul dintre cele mai spectaculoase cazuri de evaziune fiscala este cel al cantaretului country Willie Nelson. Artistul, care a castigat 10 premii "Grammy" in cariera sa de peste 50 de ani, a fost nevoit sa plateasca 16,7 milioane de dolari, reprezentand contravaloarea taxelor pe care a "uitat" sa le plateasca.

Se pare ca, indiferent de sumele trecute in contractul de munca, oamenii rezista cu greu tentatiei de a fura. Mai ales cand de partea cealalta se afla statul.

Antena3

Tag-uri: