DHL a achizitionat compania romaneasca de curierat domestic Cargus

Data publicarii: 17-04-2008 | Afaceri

Operatorul de servicii de curierat expres si logistic, DHL, a achizitionat compania de curierat domestic Cargus ca urmare a strategiei de consolidare a pozitiei pe piata romaneasca de profil, potrivit unui comunicat al companiei.

"Cargus a inregistrat performante deosebite pe piata romaneasca si datorita promovarii unei abordari proactive a afacerii, asemanatoare culturii de business a DHL. (...)  Ne asteptam ca DHL si Cargus sa devina numarul unu pe piata de curierat intern din Romania", a declarat directorul general DHL International Romania, Gian Sharp.

In urma finalizarii tranzactiei, DHL si Cargus vor continua sa actioneze ca entitati separate, isi vor pastra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, iar Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus. Valoarea tranzactiei nu este precizata.

Achizitia se va finaliza dupa obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei si incheierea procedurilor de auditare fiscala aferente unei astfel de tranzactii. Ambele companii isi vor dezvolta in continuare serviciile, printr-o serie de investitii importante in infrastructura operationala si prin eficientizarea proceselor interne.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singura sursa. Reteaua internationala DHL cuprinde peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, avand 300.000 de angajati. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie privata de curierat domestic din Romania. in cei 17 ani de activitate, Cargus si-a dezvoltat o extinsa retea in Romania, detinand mai mult de 90 de oficii si centre de expeditii pe intreg teritoriul tarii. Compania are o flota de peste 600 de vehicule si mai mult de 1.700 angajati si colaboratori.

NewsIn