Chrysler ar putea deschide un centru de inginerie in Romania

Data publicarii: 18-04-2008 | Afaceri

Chrysler vrea sa deschida un centru de inginerie in Europa de Est, iar singurele tari candidate sunt Romania, Polonia si Rusia, a declarat vicepresedintele companiei americane, Frank Klegon, citat de Detroit Free Press.

De asemenea, constructorul american de autovehicule a deschis un birou de inginerie in Shanghai (China), aceasta miscare facand parte dintr-o expansiune ampla, la nivel international a companiei, cu scopul de a-si spori eforturile de design in afara granitelor Statelor Unite ale Americii (SUA). "Chrysler intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa angajeze circa o mie de noi ingineri pe plan international, inafara Statelor Unite ale Americii", a declarat Frank Klegon, intr-un interviu acordat publicatiei Detroit Free Press.

Potrivit lui Klegon, noile angajari vor face parte din efortul de creere al unor asa-zise centre de excelenta in China, India, Mexic si Estul Europei. Pe de alta parte, aceste angajari vin pe fondul unor disponibilizari ce ar putea ajunge la 25.000 de salariati in Statele Unite si Canada pana anul viitor.

Detroit Free Press titreaza ca datorita intentiei constructorului amercian de a vinde mai multe vehicule pe alte piete decat cele din SUA si Canada, Chrysler vrea sa aiba ingineri care sa lucreze direct pentru aceste piete, ceea ce implicit va ajuta compania sa lucreze cu resursele locale.

Chrysler are deja circa 200 de ingineri in biroul din Mexic si intentioneaza sa angajeze inca 450 pana la finele acestui an. De asemenea, compania americana intentioneaza sa mai angajeze 250 de noi ingineri in China, unde exista deja 100 de angajati. Nu in ultimul rand, potrivit lui Klegon, compania mai are si in India aproximativ 200 de ingineri si intentioneaza sa dubleze numarul acestora pana la sfarsitul lui 2008.

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: