FMI estimeaza ca economia SUA va reveni pe crestere in 2009

Data publicarii: 18-04-2008 | International

Anul 2009 ar trebui sa "marcheze revenirea" cresterii economice in Statele Unite ale Americii, dupa un an 2008 " dificil", a declarat vineri Dominique Strauss-Kahn, presedinte al Fondului Monetar International (FMI), estimand ca bancile franceze "vor iesi cu bine" din criza, conform AFP.

"Anul 2009 va marca revenirea pe crestere, mai mult sau mai putin rapida, conform politicilor ce vor fi preferate", a declarat acesta pentru postul de radio Europe 1.

In Statele Unite ale Americii "vor fi trei trimestre de evolutii negative, lucru ce va avea consecinte asupra economiei globale", a adaugat directorul general al Fondului Monetar International (FMI).

"Actuala criza este cea mai mare de la Marea Criza, insa nu este cea mai grava din toate timpurile", a precizat acesta.

Strauss-Kahn a estimat apoi ca nivelul de crestere economica in Europa va fi "mai scazut, ca peste tot in lume", insa "nu comparabil cu economia americana".

Strauss-Kahn a afirmat ca producerea de biocombustibili din produse alimentare pune "o veritabila problema morala", avand in vedere existenta crizelor alimentare in tarile subdezvoltate.

Intrebat daca este in favoarea unei opriri sau revizuiri a unui moratoriu legat de biocarburanti, acesta a spus: "se va intampla atunci cand vor fi folosite resurse alimentare".

NewsIn