Credit - Cardurile au cele mai incapatanate dobanzi

Data publicarii: 21-04-2008 | Finante-Banci

In timp ce restul creditelor in lei se tot scumpesc, cardurile de credit nu prea au fost afectate. Acest lucru nu inseamna neaparat ca au ramas ieftine, ci pur si simplu bancile au uitat sa mai actualizeze dobinzile, in anumite cazuri chiar si de peste trei ani, noteaza Jurnalul National.  

In ultimul timp, dobinzile la lei au avut o viata destul de agitata, urcind si coborind in pas cu directia indicata de BNR. De la mijlocul lui 2006, banca centrala a inceput sa scada dobinzile, tendinta care a continuat pina in ocombrie 2007. In acest interval - de la 8,75% la 7%. Ulterior, directia s-a inversat, amplitudinea fiind de aceasta data de 2,5 puncte procentuale. Atit randamentele depozitelor in lei, cit si costul creditelor in moneda nationala au urmarit fidel aceste miscari, situatie fireasca de altfel.

In zona cardurilor de credit, toate fluctuatiile monetare au trecut insa neobservate. Dobinzile practicate la aceste produse au asistat la modificarile de politica monetara ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Nici macar "concurenta tot mai acerba" pe care bancherii o evoca de fiecare data cind vine vorba despre creditarea populatiei nu a putut misca din loc in multe cazuri costul cardurilor de credit in ultimii doi ani.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: