Invazie de promotii in magazine

Data publicarii: 21-04-2008 | Afaceri

Dupa mai bine de trei luni de liniste printre rafturi, companiile "au copt" metode dintre cele mai diverse pentru atragerea clientilor, noteaza Evenimentul Zilei.

Daca nu stiti cu precizie ce vreti sa cumparati, drumul pana la supermarket ar putea deveni o aventura ce va rapeste mult timp. Dupa mai bine de trei luni, promotiile au invadat magazinele, iar companiile mizeaza pe inovatie si pe prima de Paste pentru a-si vinde cat mai bine produsele.

Plasma cu sistem home cinema cadou, cozonac italian la pachet cu vin frantuzesc, bere cu rucsac cadou, crema cu sampon la pret soc, gratar cu carbuni inclus i in pret, toate asalteaza privirea cumparatorului la intrarea in magazin. La iesirea din magazin sunt aliniate autoturismele cu pret special, vacant ele in Antalya la pret de Costinesti si nelipsitele tombole de Sarbatori.

"Numarul de promotii va exploda, practic, in aceasta saptamana, inaintea Pastelui", a spus un reprezentant al unui hipermarket. Cele mai aglomerate zile la cumparaturi vor fi miercuri, joi si vineri. Sambata, magazinele vor avea program scurt si vor fi deschise pana la ora 17.00.

"Gratis" este interzis

Fata de anii trecuti, produca torilor le este interzis sa mai foloseasca cuvantul "gratis" in promotii, potrivit unei directive europene privind practicile comerciale incorecte. Astfel, promotiile "3+1 gratis" au fost inlocuite cu "3 la pret de 2", desi retailerii au contestat vehement decizia. Orice abatere de la aceasta regula ar urma sa fie sanctionata cu amenda de pana la 60.000 de lei si chiar cu inchiderea magazinului, potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Integral in Evenimentul Zilei