Britanicii sunt dispusi sa investeasca in Romania in domeniul serviciilor

Data publicarii: 23-04-2008 | Afaceri

Sistemul financiar, comunicatiile si protectia mediului sunt cele mai atractive sectoare romanesti pentru investitorii britanici! Ministrul britanic al comertului a declarat ca Romania va continua sa fie o tinta favorita pentru capitalul strain, dar cu o conditie: sa ramana competitiva.

Ministrul comertului, Sir Digby Jones considera ca viziunea investitorilor britanici asupra afacerilor din Romania se va schimba. Pana acum capitalul strain s-a indreptat spre productie, dar afacerile viitorului sunt serviciile. "Avocatii sunt aici, contabilii sunt aici, acum vin si bancile. Deci cred ca serviciile financiare vor fi o afacere in crestere pentru afacerile britanice in Romania in urmatorii 10 ani. IT-ul si telefonia de asemenea. Si tehnologia care protejeaza mediul e un domeniu in care Marea Britanie exceleaza", a spus Jones.

In prezent, Romania este foarte atractiva pentru investitorii straini. Acestia gasesc aici trei ingrediente care asigura succesul - forta de munca bine pregatita, o infrastructura de transport functionala si posibilitatea de a produce bunuri de calitate.
 
"Vor continua sa vina in Romania, vor veni mult mai multi atata timp cat pot circula prin tara. Exista forta de munca pregatita si fac produse de calitate", a mai spus ministrul britanic.

In prezent, Marea Britanie este pe locul 8 in topul investitiilor straine in Romania.

The Money Channel

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: