Basescu: principala problema a litoralului romanesc este calitatea serviciilor

Data publicarii: 02-05-2008 | Turism

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca principala problema a litoralului romanesc este calitatea serviciilor, iar principalul concurent nu este litoralul bulgaresc, ci turismul montan din Romania.

"In ultima vreme s-a creat o adevarata obsesie legata de comparatia cu Bulgaria, insa ei vand servicii diferite. Principalul concurent pentru litoralul romanesc este muntele. Trebuie sa ii convingi pe oameni sa vina la mare, nu numai cu plaja si soarele. Ne bazam prea mult pe bucuria romanului de a veni la mare, insa mare au si alte tari", a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul conferintei de deschidere a sezonului estival, care a avut loc, joi, la Mangalia.

El a subliniat ca principala problema a litoralului romanesc este calitatea serviciilor. Acesta nu este insa singurul neajuns. Turistii care vin pe litoral resimt si lipsa activitatilor de divertisment.

"In ultimii ani am sesizat o imbunatatire a serviiciilor, dar este nevoie de o calitate si mai buna, fie ca vorbim despre personal, muzica din restaurante sau de posibilitatile de distractie. Daca intr-o zi nu este vreme de plaja, nu ai ce sa faci. Aici trebuie   investit. Turistul nu vine numai pentru mare si pentru camera de hotel. Orice cazare este doar locul in care dormi seara, dar avem nevoie de o varietate a locurilor in care te poti distra. Asta nu se face in 2-3 luni pe an. Este necesara si o prelungire a sezonului, pentru ca sunt multi oameni care iubesc pur si simplu marea si ar fi dispusi sa vina si toamna", a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai declarat ca cei zece ani de locatie de gestiune au intarziat dezvoltarea hoelurilor de pe litoral.

"Cei zece ani de locatie de gestiune au insemnat intarzierea  investitiilor private. A fost cea mai nefericita gestiune pentru ca daca propietarii ar fi detinut hotelurile din 1992, si nu din 2002, nu am mai fi resimtit aceste intarzieri azi", a preciza Traian Basescu.

La conferinta de deschidere a sezonului estival au mai participat ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, autoritatile locale precum si operatori din turism.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: