Studentii cer programe de educatie corelate cu piata muncii

Data publicarii: 03-05-2008 | Educatie

Studentii din Romania intentioneaza sa supuna dezbaterii publice, incepand cu 15 mai, un plan de masuri care sa imbunatateasca politicile pentru tineret. Principalele probleme pe care le au in vedere sunt legate de sistemul de invatamant, de lipsa unei locuinte si de integrarea pe piata muncii.

In privinta angajarii tinerilor, studentii considera ca nu exista o corelare a cerintelor pietei muncii cu programele de educatie si propun adaptarea standardelor de formare academica si scolara la nevoile angajatorilor.  La capitolul educatie, documentul studentilor prezinta solutii pentru abandonul scolar, violenta in scoli sau accesul inegal si inechitabil la cursuri.

Potrivit tinerilor, problema locuintelor ar putea fi rezolvata prin stimularea instrumentelor bancare pentru studenti, care in prezent sunt ineficiente, dar si prin gestionarea corecta a programelor prin care se construiesc case pentru tineri. Presedintele Uniunii Studentilor din Romania, George Paduraru, a spus ca Romania este singura tara din Europa care nu are o strategie pentru tineret asumata politic, care sa stabileasca statutul, drepturile si responsabilitatile tinerilor in societate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: