Leasingul auto se scumpeste din aceasta luna

Data publicarii: 05-05-2008 | Finante-Banci

Romanii care si-au luat masini in leasing vor plati rate mai mari din luna mai. Dobanzile cresc, din cauza dezechilibrelor de pe pietele internationale, informeaza Antena3. In plus, societatile de leasing vor fi mai severe in acordarea imprumuturilor. Dobanda medie la leasing ar putea depasi 9% la contractele in euro in perioada imediat urmatoare. Principala cauza este cresterea costurilor de refinantare a companiilor de leasing. Cateva societati au anuntat deja ca isi vor majora dobanzile chiar din aceasta luna.

Ratele la masinile luate in leasing se vor majora in medie cu 10 euro pe luna pentru imprumuturile cuprinse intre 10.000 si 15.000 de euro, cu o perioada de rambursare de patru ani. La un automobil de 12.000 de euro, rata lunara ajunge la 200 de euro.

Specialistii se asteapta in acest an la o inversare a trendului de evolutie a dobanzilor, dupa ce in ultimii ani au scazut constant. La marirea dobanzii se va adauga si aprecierea monedei europene. De sarbatori, leul s-a apreciat datorita volumului mare de valuta care a intrat in tara. Insa, de luni, euro ar putea sa urce din nou.

Antena3 via Gardianul

Tag-uri: