Romanii isi schimba locul de munca din cauza sefilor

Data publicarii: 05-05-2008 | HR/Cariere

Unul din cinci tineri isi schimba locul de munca din cauza relatiei cu seful. Asa rezulta dintr-un studiu, Daedalus Consulting in parteneriat cu firma de recrutare Catalyst. 80,6% dintre tineri decid sa isi schimbe locul de munca in urma aparitiei de noi oportunitati fara un motiv anume, in timp ce un procent de peste 52% sunt dispusi sa-si schimbe locul de munca din cauza salariului. Relatia cu seful direct ii nemultumeste pe 10,4% dintre tineri, iar 20,3% dintre acestia isi schimba jobul din aceasta cauza.

Conform studiului, 39% dintre tinerii care au un loc de munca nu lucreaza in domeniul pentru care au fost pregatiti. Peste 15% dintre respondenti considera ca pregatirea teoretica din timpul facultatii nu este relevanta pentru cariera pe care o urmeaza in prezent, in timp ce peste 45% dintre studenti considera ca practicarea unui job in timpul studiilor are o contributie considerabila in slujbele ulterioare.

De asemenea, una din doua persoane si-a schimbat locul de munca de cel putin doua ori in ultimii trei ani, se mai arata in sondaj.

Peste 41% dintre tineri declara ca sunt nemultumiti de salariu, in timp ce 38,4% invoca drept principal motiv de nemultumire la locul de munca lipsa unei perspective de evolutie profesionala. 23% declara ca nu au nici un motiv de nemultumire.

Doar 28,2% dintre respondenti au declarat ca ar face ore suplimentare pentru a castiga in plus, in timp ce 3,3% exclud categoric aceasta optiune. Tinerii raman inca reticenti la relocarea in alte orase pentru un job mai bun, 18,3% declarandu-se impotriva acestei variante.

Studiul "Employer of Choice" a fost realizat in luna octombrie 2007, pe un esantion format din 920 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani, studenti si absolventi de invatamant superior.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: