Bucurestenii sunt cei mai bine platiti romani

Data publicarii: 05-05-2008 | Diverse

Bucurestenii, dar si locuitorii din judete apropiate Capitalei se pot lauda cu faptul ca sunt printre cei mai bine platiti romani. Datele Institutului National de Statistica arata ca un bucurestean a castigat in februarie peste 1.500 de lei, cu 37 la suta peste media nationala.

In februarie, datele INS aratau ca un roman castiga in medie 1.134 de lei. Peste aceasta valoare se situeaza insa salariile celor care locuiesc in Capitala, in Ilfov dar si in judetele din centrul tarii: Cluj si Sibiu.

Si daca stam sa ne gandim, este normal ca bucurestenii si ilfovenii sa aiba remuneratii mai mari decat in restul tarii. Aici sunt concentrate cele mai multe dintre investitiile strainilor si sunt create locuri de munca bine platite.

Salarii bune primesc si constantenii, gorjenii, dar si cei din Timis si Iasi. Topul primelor 10 judete cu cele mai mari salarii medii nete este incheiat de Brasov si Giurgiu cu remuneratii mai mari de 1 000 de lei.

La polul opus se afla doua judete din Ardeal: Harghita si Maramures, unde localnicii primesc lunar in jur de 800 de lei. La fundul clasamentului se regasesc si Vasluiul sau Suceava, care fac parte din regiune de nord-est a tarii, considerata a fi una dintre cele mai sarace ale Uniunii Europene.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: