Zgomotele ii innebunesc pe angajati

Data publicarii: 06-05-2008 | Diverse

Organizarea de tip open space a adus cu ea si o serie de inconveniente, desi stimuleaza spiritul de echipa. Angajatii sunt "bruiati" in permanenta ba de o discutie dintre alti doi colegi, ba de conversatii telefonice, ba de un alt coleg care tasteaza "furtunos".

Sondajele arata ca aproape 70% dintre angajati sunt deranjati de zgomot la locul de munca. Cei mai nefericiti sunt, se pare, salariatii care lucreaza in companii mari, care numara mai mult de 200 de angajati. Rezultatele sunt scaderea capacitatii de munca, de concentare, nervozitate crescuta. Unul din doi angajati se plange ca este deranjat de zgomote diverse la locul de munca. Dintre cei chestionati, 17% sunt deranjati in permanenta de zgomotele din jur si 20% chiar s-au plans angajatorului din aceasta cauza.

Categoriile sociale cele mai afectate sunt agricultorii si muncitorii. Sectoarele de activitate cele mai afectate sunt constructiile si vanzarile. Cercetarile arata ca zgomotele cel mai greu de suportat sunt cele provocate de diverse utilaje. Doar 34% dintre cei chestionati s-au plans de faptul ca sunt deranjati de muzica sau de soneria telefonului. 13% dintre angajatii activi nu suporta zgomotele provocate de circulatia automobilelor.

Din pacate, prea putini folosesc protectii auditive, astfel incat repercursiunile asupra sanatatii nu intarzie sa apara - stare de nervozitate, dureri de cap, insomnie, asa-zisele tiuituri ale urechilor. Pentru a preveni eventulale probleme de sanatate, mai ales salariatii care sunt expusi zilnic la zgomote puternice sunt sfatuiti sa faca periodic controale medicale de specialitate.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: