Pretul petrolului a ajuns marti la 122 dolari/baril in Statele Unite

Data publicarii: 07-05-2008 | International

Petrolul isi continua scumpirea, barilul atingand marti un nou maxim istoric de 122 dolari/baril la New York, pe fondul continuarii violentelor in Nigeria si deprecierii dolarului fata de euro, in contextul unei cereri solide, informeaza AFP.

"Piata este influentata de impactul fluctuatiilor monetare, tensiunile geopolitice luand forma unor amenintari reale si potentiale asupra ofertei in Nigeria si Iran, precum si de datele economice peste estimari din Statele Unite", au comentat analistii de la banca Barclays Capital.

Pretul petrolului a inceput sa urce de vineri, deoarece a avut de castigat de pe urma temerilor legate de productie si a increderii regasite in perspectivele cererii de energie din Statele Unite.

Duminica, militantii ai miscarii pentru emanciparea Deltei Nigerului (MEND) au atacat instalatiile petroliere din sudul Nigeriei care apartineau grupului anglo-olandez Shell.

Deprecierea dolarului, indeamna investitorii sa cumpere materii prime tranzactionate in dolari pentru a se proteja de inflatie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: