Consilier de cumparaturi, o meserie banoasa in Romania

Data publicarii: 07-05-2008 | Afaceri

Mersul la cumparaturi - pentru unii o corvoada, pentru altii o meserie. O meserie care se numeste oficial "personal shopper". Sau consilierii de cumparaturi. Adica oamenii care merg in locul nostru la magazin si ne cumpara haine, mobila sau chiar masini. In America, pentru ca acolo a fost inventat consilierul de cumparaturi, aceasta meserie exista de ani buni. La noi, doar de vreo trei.


Cum sa angajezi un personal shopper

Chiar daca e poate cea mai ravnita meserie din lume, doar cativa oameni o practica in Romania. Ciprian Sipos e unul dintre ei. "Multi o percep ca pe o fita. Nu are nici o legatura, oamenii cand castiga destul de mult, nu mai au timp", spune el. Ei sunt primii care apeleaza la personal shopper. Oameni cu putin timp liber si bani multi, care pot dori lucruri chiar si din strainatate.

Consilierul de shopping trebuie sa isi cunoasca foarte bine clientul. De la dimensiunile corpului, pana la pasiuni si mediul in care se invarte. Doar asa va reusi sa ii cumpere nu doar ce i se potriveste, ci si ce ii place. Dar si onorariul sau este pe masura. Un personal shopper poate castiga chiar si 800 de euro pe zi. Exista insa si cateva magazine din Bucuresti care au consilier de cumparaturi. Iar serviciul este gratuit.

Antena3.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: