Romanii prefera carnea de pui

Data publicarii: 07-05-2008 | Economie

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica, dat publicitatii astazi, numarul total al pasarilor sacrificate anul acesta a ajuns la 14, 38 milioane, in crestere cu 18,3% fata de luna martie a anului trecut.

Potrivit sursei citate, in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 4,1% la numarul pasarilor sacrificate si cu 5,3% la greutatea in carcasa.

De asemenea, fata de luna februarie, in martie, numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de peste 4,6 ori, respectiv de peste 3 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 7% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au avansat de 17,5 ori din punct de vedere al capetelor sacrificate si de peste sapte ori la greutatea in carcasa.

Numarul total de bovine sacrificate a crescut in martie cu 12,5%, la 81.000 de capete, iar greutatea lor in carcasa cu 6,4%, se arata in comunicat.
           
In cazul porcinelor, numarul sacrificarilor a ramas constant, respectiv 286.000 de capete, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 2,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 8,7% si cu 4,1% la greutatea in carcasa.
           
Pentru ovine si caprine, totalul sacrificarilor si greutatea in carcasa a acestora au crescut in luna martie cu 37,7%, respectiv cu 26,9%, fata de a treia luna a anului trecut. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut cu 37,5% din punct de vedere al capetelor sacrificate si cu 40,8% la greutatea in carcasa. Totalul capetelor sacrificate in martie 2008 a fost de 497.000 animale.

Evenimentul Zilei

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: