Comportamentul te poate exclude din echipa
Data publicarii: 12-05-2008 | HR/CariereSpecialistii iti recomanda sa ai grija la felul in care te porti la serviciu, daca nu vrei sa fii izolat de colegi sau, si mai rau, sa-ti pierzi postul, noteaza Evenimentul Zilei.
Daca vrei sa ai o relatie foarte buna cu cei din echipa ta, trebuie sa inveti cum sa te comporti la locul de munca. De exemplu, daca esti o persoana care lanseaza zvonuri, colegilor nu o sa le mai placa sa-si mai petreaca timpul in compania ta.
"Trebuie sa incerci sa te controlezi si sa nu mai spui lucruri urate si mai ales false despre cei cu care lucrezi. Pastreaza pentru tine comentariile rautacioase si spune ceva despre o persoana doar daca este de bine", recomanda Alexandra Urseanu, account executive al Hart Human Resource Consulting.
Nu fi "Gica contra"!
Un astfel de om, mereu sceptic, care tot timpul are ceva de spus impotriva si pe care nimeni si nimic nu-l poate multumi, "reuseste" sa demotiveze intreaga echipa.
"Am avut un astfel de angajat. Desi am incercat sa-l facem sa se corecteze, nu am reusit. Dimpotriva, mai multi angajati au preluat din atitudinea lui. Am decis ca, daca nu vreau sa-mi pierd mai multi oameni, trebuie sa renunt la el", povesteste Cristina Fedorovici, senior consultant al Advice Human Resources din Bucuresti.
Vorbeste atunci cand trebuie
Esti o persoana care are ceva de spus tot timpul, chiar daca nu este neaparat un subiect despre care sa stii foarte multe lucruri? Ai cate o idee pe care tii sa ti-o exprimi, indiferent despre ce este vorba? In curand, colegii vor evita sa mai discute cu tine.
"Persoanele de acest gen cauta atentie si vor sa se afle in 'lumina reflectoarelor'. Fac 'cheta de afectiune' cu orice pret", considera Alexandra Urseanu. Daca te regasesti in acest tip de comportament, este indicat sa inveti sa respecti munca oamenilor de langa tine si sa nu te mai bagi in lucrurile care nu te privesc.
Pe de alta parte, sunt si persoane care nu au nimic de spus nici macar atunci cand li se adreseaza o intrebare. "Daca nu comunici suficient si nu-ti exprimi clar ideile, vor aparea incidente", este de parere consultantul in cariera Eduard Ezeanu. Solutia este sa ai un stil constructiv de comunicare, de preferat deschis, fara jigniri.
In cazul in care nu te preocupa proiectele la care trebuie sa muncesti impreuna cu cei din departamentul tau, colegii vor deveni nemultumiti.
"Trebuie sa incerci sa contribui si tu cu ceva atunci cand un proiect cere lucrul in echipa", spune specialista Alexandra Urseanu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri