Multumeste in scris dupa interviu!

Data publicarii: 12-05-2008 | HR/Cariere

Faci o impresie buna daca trimiti un e-mail de recunostinta pentru sansa oferita, noteaza Evenimentul Zilei. Ai fost chemat la interviu, te-ai si dus, iar acum astepti raspunsul angajatorului. Decat sa te framanti tot gandindu-te daca vei capata postul dorit, mai bine ai trimite o scrisoare de multumire celui care te-a intervievat.

Multumeste pentru sansa, pentru disponibilitate, pentru timpul acordat, dar arata si ce ai avut de invatat in urma intrevederii.

"Foloseste aceasta scrisoare, cea mai neglijata dintre toate, sa reiterezi interesul tau pentru postul oferit. Rezuma punctele tale forte si exprima-ti dorinta de a fi chemat la un al doilea interviu", spun specialistii in resurse umane de la Arctic, companie care a initiat programul "Believe in U" (Crede in tine).

Bate fierul cat e cald!

Tot acum este momentul sa strecori si alte cateva informatii despre tine pe care ai uitat sa le spui la interviu si poti sa reamintes ti calificarile tale pentru jobul la care visezi.

"Promptitudinea scrisorii de multumire este un element esential. Ea trebuie trimisa in maximum 24 de ore de la data interviului. Dupa aceea, exista posibilitatea ca angajatorul sa-si aminteasca greu de tine. In felul acesta, bati fierul cat este cald, iar aprecierile tale pot influenta destul de mult decizia finala", spune Alexandra Oana, consultant senior al companiei Von Consulting, specializata in resurse umane.

Scrie-le, chiar daca ai picat!

In cazul in care deja ai primit raspunsul din partea angajatorului, iar acesta a fost unul negativ, nu inseamna ca nu trebuie sa mai trimiti scrisoarea de multumire. Dimpotriva. Specialistii in resurse umane spun ca vei face o impresie foarte buna, si in felul acesta iti vor creste sansele sa fii chemat la o alta discutie, eventual pentru alta pozitie.

"Nu te resemna, ci pune-te pe scris!", indeamna specialistii de la Arctic in "Ghidul de cariera" publicat de ei. "Mai poti sugera ca esti interesat si de alte posturi. Si nu uita sa mentionezi ca apreciezi felul in care a decurs interviul si rapiditatea raspunsului", atentioneaza Catalina Cochinescu, consultat al HR-Romania.

Evenimentul Zilei

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: