Presedintele BCR indeamna Romania sa aiba rabdare cu adoptarea euro

Data publicarii: 14-05-2008 | Economie

Romania nu trebuie sa se grabeasca sa adopte moneda unica europeana, in conditiile in care inflatia se mentine, in prezent, la niveluri ridicate, ci trebuie sa aiba rabdare pentru a putea atinge nivelurile impuse de sustenabilitate si volatilitate a cursului de schimb, a spus marti presedintele BCR.

"Romania nu ar trebui sa se grabeasca prea tare. E foarte bine ca exista loc de volatilitate in acest moment, rata de schimb putand fi controlata mai usor asa. Pentru o economie precum cea a Romaniei, unde indicele inflatiei e influentat de o serie de factori, astfel incat sustenabilitatea si absenta volatilitatii e greu de atins, sfatul meu ar fi: rabdare", a spus presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Manfred Wimmer, prezent la un seminar despre economia Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana, organizat la Bruxelles.

Guvernul si Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-au asumat obiectivul de aderare la zona euro in 2014, dar pentru acest lucru, Romania trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legate de rata inflatiei, rata dobanzilor in lei pe termen lung, variatia cursului de schimb si ponderea deficitului bugetar si a celui guvernamental in produsul intern brut al tarii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: