Oferta de vara de la banci: creditul de vacanta

Data publicarii: 16-05-2008 | Finante-Banci

Vine vara si bancile ii ademenesc pe romani cu tot felul de oferte. Astfel, cei care isi doresc un concediu peste mari si tari dar nu au suficienti bani, pot contracta un credit de vacanta. Cele mai multe banci merg pe ideea: "vrei sa te distrezi, plateste!". Numai ca nimeni nu va spune ca o astfel de distractie poate costa mai mult decat face.

Pentru un imprumut maxim de cinci mii de euro, dobanda este de pana la 21 la suta pe an. De asemenea, este nevoie de un avans de 10 -15 la suta si mai multe acte, iar perioada de rambursare e mai scurta decat in cazul creditelor de nevoi personale. Avantajul acestui tip de credit este acela ca bancile nu percep comisioane pentru rambursarea anticipata ca in cazul celorlalte tipuri de imprumuturi.

O alta oferta care va poate pacali este cea a cardului de credit, care este usor de utilizat, dar dobanda poate ajunge si la 25 la suta pe an. Cea mai buna varianta pentru a face rost de bani de vacanta pare a fi tot un imprumut de la banca. La 10 mii de euro, dobanda variaza intre 12 si 21 la suta pe an, in functie de banca.

"Am facut un credit pentru nevoi personale pentru ca este mai avantajos si nu trebuie justificat. Din acesti bani mi-am luat masina, iar cu diferenta o sa merg in vacanta in Viena", declara una dintre persoanele care a contractat un credit.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: