Grupul olandez SHV Gas intra pe piata romaneasca

Data publicarii: 16-05-2008 | Afaceri

Grupul olandez SHV Gas intra pe piata romanesca prin cumpararea afacerii cu butelii a grupului Crimbo, detinut pana acum de directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, printr-o tranzactie evaluata la 20-25 milioane de euro, au declarat surse apropiate negocierilor.

"Contractul dintre SHV Gas (cel mai mare distribuitor mondial de Gaz Petrolifer Lichefiat ) si Crimbo s-a semnat pe data de 18 aprilie, iar in perioada imediat urmatoare se va face closingul, adica olandezii vor vira banii catre Borcea", au spus sursele citate. Crimbo avea o cota de piata de 17-18% pe segmentul de butelii, fiind unul dintre primii trei jucatori.

Potrivit surselor citate, directorul executiv de la Dinamo, Cristi Borcea, intentioneaza sa vanda pana la sfarsitul lunii viitoare si companiile Crimbo Gas, care activeaza pe piata de GPL auto. Borcea ar vrea sa faca foarte repede rost de bani, pentru a asigura finantarea echipei Dinamo.

Sursele citate au adaugat ca patronul Crimbo se afla in discutii pentru vanzarea acestei parti a grupului atat cu grupul olandez SHV Gas, cat si cu grupul Rompetrol, preluat recent de catre compania de stat de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGaz, creditor al firmei lui Borcea. "In afara de aceste doua companii, mai sunt si alti pretendenti pentru companiile ramase in portofoliul lui Borcea, care sa nu uitam ca reprezinta liderul pietei interne de GPL auto", au mai aratat sursele.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: